zondag 17 mei 2009

"Gigantische verarming van Vlaanderen" en vastgoedprijzen

Vastgoedprijzen gaan hand in hand met het beschikbaar inkomen.
Als we dit interview met Paul Buysse, de voorzitter van de raad van bestuur van Bekaert lezen ziet het er dan niet goed uit voor de prijzen van het Vlaamse Vastgoed:
We zullen al heel blij mogen zijn als we de welvaart op peil kunnen houden. Ik heb grote schrik dat onze regio overspoeld zal worden door een verarmingsgolf, met alle sociale gevolgen vandien.

Maar nog steeds doen we alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Dit artikel in The Asia Times Online legt nochtans de vinger op de wonde.

Zoals een lezer op tijd.be schreef als reatcie op het interview met Paul Buysse:
Die R&D komt nooit meer terug naar het Westen. Chinese universiteiten doen gigantische inspanningen om westerse topresearchers aan te trekken. De Chinese regering gooit met subsidies naar al wie inesteert in high-tech. De spin-offs schieten in China als paddestoelen uit de grond.
Het is te laat, het is hopeloos te laat. Als Vlaanderen in de toekomst nog wat economische bedrijvigheid wil overhouden dan moet er _nu_ onmiddellijk en op grote schaal samenwerking gezocht worden met China. De Tsjechen hebben dat al begrepen.
De baron maakt zich terecht zorgen: "wat heeft belgie nog te bieden aan buitenlandse (lees: Chinese) investeerders" vraagt hij zich af.
Niets, absoluut niets. De Chinezen zullen in Oost-Europa investeren. Ze zullen belgie met zijn syndicalisme, zelfgenoegzaamheid en onbetrouwbaarheid links laten liggen.

Geen opmerkingen:

Lees ook

Blog Widget by LinkWithin