zondag 14 december 2008

Belim verkoopt (te) duur

Sinds Huysentruyt Belim van Francis Geernaert overkocht (op de absolute top van de bubbel aan een navenante prijs) is het kommer en kwel bij Belim. We gaan het hier niet hebben over de pitttige details, daarvoor kan u op de forums terecht.

We lieten ons oog vallen op een van de woningen die Belim al meer dan een jaar lang niet verkocht krijgt: de villa in de Beekstraat te Mariakerke. 591.000 € is de vraagprijs vandaag. Voor een woning van amper 198 m2 op een lapje grond van 842m2. Dat is maar liefst 3.000 € per vierkante meter bewoonbare oppervlakte. Ondertussen staat het pand al maanden te koop bij Belim, Rosseel en Adviesimmo. Die laatste hebben ondertussen de nog steeds onverkochte woonst verwijderd uit hun aanbod. De Vlaamse kermis aan borden blijft ondertussen staan. Een snelle berekening geeft een totale oppervlakte van 15 vierkante meter aan borden. Volgens het reglement 3.12 van de stad Gent dienen ze hiervoor 2,5 € per vierkante meter pe rdag of 50 € per vierkante meter per jaar te betalen. Eens navragen bij de stad Gent of Belim die 750 € ook daadwerkelijk betaalde.

Update: Juli 2009, Belim laat prijzen met meer dan 20% zakken, ook op onderstaande villa. Nog te duur.

3 opmerkingen:

Unknown zei

j.

Dit is er anders ook nog een leuke. Staat zeker al meer dan een jaar te koop. Eerste vraagprijs was 750 of 775K (weet ik niet meer zeker). Ondertussen toch al ferm gezakt en nog niet kwijt.

Immoweb advertentie

p.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Bij Belim aangeklopt in augustus 2008; wat een pretentie. Ik heb ondertussen een kilometer verderop naar Mariakerke post toe iets mooier/rustiger op de kop getikt aan -40% van de Beekstraat vraagprijs en 80m2 meer bewoonbare oppervlakte.

Lees ook

Blog Widget by LinkWithin